|
|
Pommes Mont d'Or |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97434
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2014
1,957 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patatesler soyulur, iri ve kalın parçalar halinde doğranır.
Kaynar tuzlu suya atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Ocaktan alınarak suyu süzdürülür ve tekrar aynı kap içerisinde ocak üzerinde ağzı açık olarak tutulur ve kısa bir süre (5-6 dakika) kızgın fırında bekletilir.
Presten veya süzgeçten geçirilerek ezilir.
Ocak üzerinde kıvam verebilecek kadar sıcak süt eklenerek, çırpma teliyle hızla çırpılarak karıştırılır.
Tereyağ ilavesiyle karıştırmaya devam edilerek kabarması ve renginin ağarması sağlanır.
Ocaktan alınarak nutmeg rendesi, tuz ve beyaz biber ilave edip karıştırılır.
Graten kabı tereyağ veya sıvıyağ sürülerek hazırlanır.
Püre kabın içerisine düzgünce yayılarak, çok ince bir tabaka bechamel sosla kaplanır.
Bolca rendelenmiş kaşar ve eritilmiş tereyağı da gezdirilir.
Servisten hemen önce fırınlanarak üzeri kızartılır.
Dilimlenerek sıcak olarak servise alınır.
|
|
Pommes Mont d'Or Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri
|
|