İri ve muntazam patatesler seçilerek kabukları soyulur.
7-8 mm boyutlarında muntazam küpler şeklinde kesilerek şekillendirilir.
Kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika haşlanır, süzülür, kurulanır.
Servise çıkacağı zaman sote tavasına tereyağı konularak patatesler ilave edilir. Devamlı sallanıp alt üst edilerek pembe renkte kızartılır.
Servise gitmeden, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilerek hazırlanır.
İsteğe göre, steak kızartılan tavada kızartma tamamlanır, maydanoz serpilebilir.
Kızarırken küçük defne yaprakları konulabilir.
Not: İlk kızartmada kullanılan sıvı yağ zeytinyağı olmamalıdır. İkinci kızartmaya geçmeden önce ilk kızartma yağı mutlaka süzülmelidir. İkinci kızartmada tereyağ kullanılması gerekir. Tereyağı hem güzel bir parlaklık hem de özel bir lezzet kazandırır. Pommes parmentier, steak tavasında steak kırıntıları, biberiye ve defne yapraklarıyla da kızartma tamamlanabilir.
|