|
Porçini ve Kestane Mantarlı Çorba |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112038
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2015
1,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 avuç kuru porçini mantar
1 kâse kestane mantarı
1 adet taze kırmızı biber
1 adet sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kaya tuzu
6 su bardağı su
Mantarları, sivri biber ve taze kırmızıbiberle julyen şekilde doğrayın. Unu tereyağında kavurduktan sonra sebzeleri ve suyu ilave edin. Son olarak süt, karabiber ve kaya tuzu ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dakika daha pişirip servis edin. Servis esnasında kâselerin üzerine dereotu serpin.
|
|