Malzeme : 
 
160 gr. kokulu portakal çiçeği yaprağı, 
 
3 bardak pudra şekeri, 
 
200 gr. taze krema, 
 
2 bardak su, 
 
1 portakal, 
 
1 adet vanilya.
 
 
Yapılışı:
 
1-  Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 100 gr. portakal çiçeği yaprağını bir kaba koyun.
 
2-  Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
 
3-  100 gr. portakal çiçeği bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
 
4-  Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
 
5-  Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
 
6-  Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan portakal çiçeği yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
 
7-  Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
 
8-  Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
 
9-  Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapın.
  
 |