Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Marmelat Tarifleri > Portakal Kabuğu Reçeli (22 adet - 2,844,461 defa bakıldı)

Portakal Kabuğu Reçeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Marmelat Tarifleri
Reçel Tarifleri
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Kabuğu Reçeli

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8211
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006
4,125 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo şeker
1 adet limon.
10 adet portakalın kabuğu

Yafa cinsi portakalın kabukları iki parmak enliğinde çıkarılır. Kabuğun dış tırtıllı kısmı gayet hafif ince bıçakla ya da rende ile alınır. Kabuğu yuvarlanıp sicimle bağlanır. Ya da kabuk yuvarlanıp iğneden geçirilir, ipe dizilir. On, on beş tane olunca iki ucu birleştirilir, bağlanır. Böylelikle portakal kabukları dizilmiş olarak hazırlanır. Sonra bir kap içinde bol su ile kaynatılır. Soğuduktan sonra bir gece suda bırakılır. Ertesi günü tekrar on beş dakika kadar kaynatılır, süzülür ve gene bir gece suda bırakılır. Böylece pişinceye ve acılığı gidinceye kadar devam edilir. Koyu kaynamış şekere, pişmiş portakallar ipinden çözülüp atılır. Piştikten sonra limon sıkılıp ateşten alınır.


ML® Portakallı Krep için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.08.2021


Portakal Kabuğu Reçeli

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1508
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2006
5,979 defa indirildi / yazdırıldı




Kalın yafa kabuklarını dilimleyerek, haşlayınız. Suyunu süzüp kase ile kabukları ölçünüz. Kabukların 1,5 misli şekeri az su ile kaynatıp sonra haşlanmış kabukları koyunuz. Koyulaşınca 1- 2 portakal suyu ve az miktarda limon tuzu veya limon suyu katıp 5- 10 dakika sonra ateşten alınız.


ML® Portakal Kabuğu Reçeli için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 13.08.2021






Portakal Kabuğu Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri



(22 adet Portakal Kabuğu Reçeli 2,844,461 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası