2 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet yeşil elma
1 tutam dereotu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
3 adet portakal
1 su bardağı nar taneleri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kerevizleri soyup limonlu suda bekletiyoruz. Bu arada yeşil elmayı (kabuklarıyla) ve havucu rendeliyoruz. Bir kaba alıyoruz. Üzerine incecik kıyılmış dereotunu ekliyoruz. Kerevizleri rendeleyip ekliyoruz. Yoğurt, zeytinyağı, mayonez ve cevizi de ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Portakalları iyice yıkayıp, kabuklarını soymadan dilimler kesiyoruz. Dilimlerin üzerine, kaşıkla salatadan koyuyoruz. Üzerine nar taneleri serperek servis ediyoruz.
|