|
Portakal Soslu Dana Karpaçyo |
|
dozz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc126066
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2017
1,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram dana bonfile
1/4 demet taze fesleğen
1/4 demet taze kekik
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
50 ml taze sıkılmış portakal suyu
5 gram rendelenmiş japon turpu
5 ml krema
20 gram lor peyniri
10 gram antepfıstığı
5 gram ceviz
3 yaprak taze fesleğen
25 gram parmesan peyniri
Dana bonfilenin sinirlerini temizleyin. Ayrı bir yerde fesleğen, kekik ve sarımsağı ince kıyın. Bonfileyi önce tuzla ve taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın. Üzerine tereyağı sürüp ince kıyılmış baharatların bonfilenin üzerine yapışmasını sağlayın.
İyice ısıtılmış ızgarada bonfilenin her tarafını hızlıca kızartıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra tam bir halka şekline gelinceye kadar alüminyum folyoya sıkıca sarın ve dondurucuya alın.
Portakal suyunu sos tenceresinde ısıtın. Rendelenmiş japon turplarını ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın. Turplar iyice eriyip portakal suyu yarı yarıya azaldıktan sonra ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Kremayı ilave edip karıştırın. Fıstık, ceviz ve fesleğeni ince doğrayıp lor peyniriyle karıştırın.
Donmuş bonfileyi dolaptan çıkarıp çok ince dilimleyin. Çözülmeden lorlu harçtan paylaştırıp uç kısımlarını büzün. Her dilimde aynı işlemi yapın.
Sosu servis tabağına alın. Mantıları sosun üzerine yerleştirin. Parmesan peyniri ile servis yapın.
|
|