MALZEMELER
Kişi başına 300-400 gr temizlenmiş balık çinekop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb.)
kişi başına bir orta soğan
tuz
Sosu İçin (4-5 porsiyonluk):
1 adet limon
1 adet portakal
1 yemek kaşığı zeytnyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.
Soğanlar piyaz doğranır.Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekliyecektir.
|