1 kg. kefal
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet havuç
4 adet portakal suyu
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Doğranmış soğanı, sarımsağı, dörde bölünmüş patates ve havuçları bir tencerede haşlayın. Balığı temizleyip bütün olarak tencereye ilave edin ve haşlayın. Sonrasında balığı tencereden alıp kafasını ve kuyruğunu ayırdıktan sonra kılçıklarını temizleyin. Ayrı bir tencerede portakal suyu, un, yumurta sarısı ve tuzu çırpın. Tencereyi ocağa alıp hafifçe karıştırarak sosu pişirin. Arzuya göre haşlanmış kafa ve kuyruğu servis tabağına aktarın. Haşlanmış sebzeleri de servis tabağına aktarıp üzerine balığı koyun. Portakallı sosu üzerine gezdirin.
|