Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portakal Soslu Ördek Şiş (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakal Soslu Ördek Şiş (Fransa)

eftal
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.10.2008
Mesajlar: 17
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc29209
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
3,348 defa indirildi / yazdırıldı




350 g ördek göğsü (kemiksiz)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karışık taze baharatlı otlar (kekik, mercanköşk, vb.)
1/2 küçük soğan (ince doğranmış)
125 g mantar (yıkanıp temizlenmiş ve kurulanmış)
1/2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Portakal Sosu:
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
60 g kızılcık marmeladı
bir tutam kırmızıbiber

Ördek göğsünün derisini soyup, yağlı bölümlerini dikkatle çıkararak atın. Ördek etini yaklaşık 2,5 cm'lik küpler halinde kesin.
Tuz, taze baharatlı otlar ve soğanları bir tencereye koyup, iyice karıştırın. Küp biçimi ördek eti parçalarını ekleyip, karıştırarak her yanlarının karışıma bulanmasını sağlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, oda sıcaklığında en az 1 saat (ara sıra kapağını açıp karıştırın) bekletin.
Bu arada sosu hazırlamak için portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, kızılcık marmeladı kırmızıbiberi küçük bir tencereye koyup, karıştırın. Karışımı orta ateşe oturtup, sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sosu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kâse üstüne oturtulmuş süzgeçte süzdükten sonra, yeniden tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşe oturtarak sosun sıcak kalmasını sağlayın.
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Tenceredeki ördek eti parçalarını kaşıkla bir tabağa çıkarıp, 4 küçük tahta şişe et parçaları ve mantarları (1 et, 1 mantar sırasıyla) geçirin. Şişlerin üstlerine bir fırçayla zeytinyağı sürüp, arada 1 kez çevirerek, ördek eti parçaları iyice yumuşayıncaya (içleri pembe kalmalıdır) kadar (4 - 5 dakika) ızgara edin. Ateşteki tencereyi alıp, portakal sosunu cam bir kâseye aktarın. Şişleri fırından alıp, düz bir servis tabağına yerleştirerek, yanında portakal sosuyla servis yapın.






Portakal Soslu Ördek Şiş (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Portakal Soslu Ördek Şiş (Fransa) 52,932 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort