4 kişilik
Malzeme:
250 g tost ekmeği,
500 g tavuk göğüsü,
1 bağ adaçayı,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yeşil soğan,
2 yemek kaşığı portakal reçeli,
1 tatlı kaşığı Sambal Oelek,
6 yemek kaşığı limon suyu,
3 yemek kaşığı portakal suyu,
tuz,
bir kaç kıvırcık salata yaprağı,
karabiber.
1. Ekmeği 3 cm küp halinde doğrayın. Tavuk göğüsünü yıkayarak kurulayın, 3 cm büyüklüğünde doğrayın. Adaçayı yapraklarını yıkayarak kurulayın. Yapraklan etlerin etrafına sarın. Ekmek parçalarını ve etleri tahta şişlere geçirin, fırça ile zeytinyağı sürün.
2. Yeşil soğanları ayıklayarak yıkayın ve kıyın. Portakal reçeli, Sambal Oelek, limon ve portakal suyu ile karıştırın, tuzunu ayarlayın. Izgarayı yakın, şişleri yakl. 7 dakika altlı üstlü kızartın. Tuz ve biber ekin. Şişleri salata yaprakların üstüne koyarak servis yapın, sosu ayrı kaselerde sunun.
|