Kısa URL: https://ml.md/lc43261
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
10 su bardağı portal suyu hazır veya taze sıkılmış
2 çay bardağı mısır nişaştası sütlü krema için
10 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakaolu ülker Pötibör bisküvisi
Üzerine istenirse hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
Krema malzemeleri ayrı ayrı tencelerde karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Sütlü krema ateşten alınmadan önce vanilyası ilave edilir. Her iki krema ılımaya bırakılır. Kabuk bağlamamaları için ara sıra karıştırılır. Orta boy kenarları yüksek dikdörkgen bir servis kabının içi suyla hafifçe ıslatılır. önce sütlü krema bu kaba yayılır. Üzerine bisküviler küçük aralıklarla dizilir. Sonra bisküvilerin üzerine portakallı krema yayılır. Pasta 1 gece buzdolabında bekletilir. Üzeri hindistancevizi rendesiyle süslenerek dilimlenerek servis yapılır.