Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Portakallı Alabalık (mikrodalga) (1 adet - 47,086 defa bakıldı)

Portakallı Alabalık (mikrodalga)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Alabalık (mikrodalga)

aybars
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.11.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc30617
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2008
3,040 defa indirildi / yazdırıldı




4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp, derileri alınmış)
2 portakal (birinin kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış; ama süzdürülmemiş)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt havluyla kurulayarak, bir kenara bırakın. 20 cm çapındaki bir fırın tepsisine rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve arpacık soğanları koyup, iyice karıştırın. Balık filetolarının her iki yanlarını bu karışıma bulayıp, tepsiyi oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Bu arada, ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, karışımı bir tabağa çıkararak, aynı işlemleri kalan ıspanaklar ve kalan sarımsaklarla yineleyin.
Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup, keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak, dilimleyin.
Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp, her filetoyu üç parçaya bölün. Bu parçaları kılçık bölümü üste gelecek ve kuyruk bölümü ortada kalacak biçimde sarın. Tepsideki karışıma tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, üstüne sarılmış balık parçalarını yerleştirin ve tepsiyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, 5 - 7 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp, balıkları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın.
Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin. Tereyağını ekleyip, 2 dakika daha fırında beklettikten sonra, kabı fırından alarak bir kenara bırakın.
Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip, üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun. Her birinin üstüne de 1 portakal dilimi koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, 90 saniye ısıtın. Kabı fırından alıp, üstüne öbür kaptaki tereyağlı sosu gezdirerek, servis yapın.






Portakallı Alabalık (mikrodalga) Tarifleri Balıklar



(1 adet Portakallı Alabalık (mikrodalga) 47,086 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort