Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portakallı Baba Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Baba Tatlısı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95528
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2014
1,738 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


Hamuru için:
175 g (1 2/5 su bardağı) un
¼ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
15 g yaş maya
60 ml (5 yemek kaşığı) süt
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı
3 adet portakal
45 g (3 yemek kaşığı) margarin
4 yemek kaşığı süzme yoğurt (soğutulmuş)
Şurubu için:
1 adet portakalın suyu
90 g (6 yemek kaşığı) esmer şeker
125 g bal
450 ml (1 4/5 su bardağı) su

Portakalların hazırlanması:
Portakallardan birinin kabuğu rendelenir. Kalan üç portakalın da zarsız dilimlerini çıkarmak için önce tepelerinden ve altlarından birer kapak kesilir ve portakal bir tarafın üzerine oturtulur.
Bir elle kavrayarak bıçakla yukarıdan aşağıya doğru derince kesilir ve kabukları beyaz kısımlarıyla birlikte tamamen alınır. Portakal zarsız ve etli turuncu kısmı görünür şekilde olmalıdır.
Portakal ele alınarak (beyaz dilim çizgileri hizasından) bir bıçakla dilimler her iki taraftan kesilir ve zarsız olarak dilimler çıkartılır.
Diğer portakallar da aynı şekilde hazırlanır.

Hamurun hazırlanması:
Elenmiş un, tuz ve şeker karıştırılarak ortası havuz biçiminde açılır.
Maya biraz ılık süt içerisinde çözdürülür.
Yumurta ve yumurta akları birlikte ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Unun ortasına maya ve çırpılmış yumurta koyularak kabın ağzı streç filmle kaplanarak 30 dakika maya kabarcıklanmaya başlayıncaya kadar bekletilir.
Kabarmış olan mayanın üzeri açılarak rendelenmiş portakal kabukları eklenerek karıştırılır.
Esnek bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır.
Kabın ağzı tekrar kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Kenarları dalgalı olan tek parçalık 12 adet küçük kek kalıbı (varsa baba tatlısı kalıbı) yağlanarak unlanır.
Hamur kabarınca yumuşatılmış margarin çırpılarak yedirilir.
Hamur kalıpların ¾’ üne kadar doldurulur.
Kalıplar bir tepsiye dizilerek ılık bir ortamda hamurlar kabarıp kalıpları tamamen dolduruncaya kadar dinlendirilir.
Fırın 200 ºC’ de ısıtılır ve kalıplar fırına sürülerek yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
Fırından alınan tatlılar kalıpları içerisinde 5 dakika soğutularak kalıplardan çıkartılır. Ilımaya bırakılır.

Şurubun hazırlanması:
Portakal suyu, şeker ve bal bir tencereye koyularak karıştırılır.
Suyu da ekleyerek ateşe koyulur ve şeker eriyinceye karıştırılır.
5 dakika daha kaynatılarak koyulaşması sağlanır ve ateşten alınır.

Tatlının hazırlanması:
Keskin ve sivri uçlu bir bıçakla hazırlanmış olan tatlı hamurlarının tepelerinden koni biçiminde dibe doğru sivrilen bir parça kesilerek çıkartılır.
Tatlılar bir tepsiye dizilerek kapakları da düz yerleri alta gelecek şekilde yanlarına koyulur.
Sıcak şurup bir kaşıkla ortalarından başlayarak üzerlerine gezdirilir.
Tepsinin dibinde biriken şurup kaşıkla tekrar üzerine dökülür.
Hamurlar şurubun tamamını çekinceye kadar bu işleme devam edilir.

Tatlının servise hazırlanması:
Baba tatlılarının ortalarına birer kaşık yoğurt koyularak üzerlerine de portakal dilimleri koyulur.
Portakal dilimlerinin üzerlerine kapakları kapatıldıktan sonra servis yapılır.






Portakallı Baba Tatlısı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(1 adet Portakallı Baba Tatlısı 12,965 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort