http://www.hurriyet.com.tr
1 litre süt
10 çorba kaşığı irmik
12-13 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı dövülmüş geçirilmiş fındık
Alt tabanı için:
1 paket kakaolu pötibör bisküvi
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
2,5 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet büyük portakal
Bisküvileri elinizle toz haline getirin. Erimiş yağı ve fındığı ekleyin. Elinizle iyice karıştırın.
Servis edeceğiniz kalıbın içine kelepçeli kalıbın yalnızca kelepçesini oturtun. Kenarına yağlı kağıt serin. Taban kısmına bastırarak bisküviyi yerleştirin ve buzdolabına kaldırın.
Süt, irmik ve şekeri ocağa alın devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine bir paket vanilya ve portakal kabuğu rendesini koyun ocaktan alın. Ara sıra karıştırarak biraz ılınmasını sağlayın.
Dolaptan çıkardığınız bisküvinin kenarlarına ince ince dilimlediğiniz portakal dilimlerini yerleştirin ve bisküvinin üzerine tatlıyı yayın. O soğurken siz de üzeri için portakallı peltesini hazırlayın.
Portakal suyu, şeker ve nişastayı tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın ve irmikli tatlının üzerine yayın. Ilınınca buzdolabına kaldırın. Servisten önce çıkarın, kelepçeyi ve kenarındaki yağlı kağıdı kaldırdıktan sonra servis edin.
|