1,5 kg Banvit Kırmızı Kuşbaşı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı un
500 gr domates (kabukları soyulmuş, her biri 4`e kesilmiş, çekirdekleri temizlenmiş)
5 sap taze fesleğen (yapraklanmış, ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet portakal (kabuğu kibrit çöpü ebadında kesilmiş, suyu sıkılmış)
250 gr mantar (her biri 4`e kesilmiş)
5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak. soteleyip, kalın dipli ve yayvan bir tencereye alın.
Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
Karıştırmaya devam ederek sarımsakları ekleyip, unu serpin. Un altın sarısı renk alıncaya kadar kavurup ateşten alın.
Ete, soğanlı malzeme, domates, fesleğen, kekik, portakal kabuğu ve suyunu ekleyip, tuz ve karabiber serpin ve hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar, 1 saat veya 1 saat 15 dak. pişirin.
Mantarları ilave edip, 15 dak. daha pişirin.
Maydanoz serperek ve arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın.
|