|
|
Portakallı Güllaç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48195
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2010
3,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
75 gr toz şeker
2 adet portakal
5 adet güllaç yaprağı
10 gr vişne reçeli
Çikolata
Antepfıstığı
Portakalların suyunu sıkın. Süt ve tozşekeri sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp portakal suyu ile tatlandırın. Güllaç yapraklarını sütlü ve portakallı karışıma sıcakken batırıp bir tepsiye üst üste yayın. Artan sütlü karışımı da üzerlerine döküp suyunu iyice çekmesi için dinlendirin. Hazırladığınız portakallı güllacı buzdolabına aktarın. En az yarım saat kadar soğutun. Yuvarlak keskin bir kalıpla çıkartıp servis tabağına aktarın. Antepfıstığı içi, vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2023
|
|
Portakallı Güllaç Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|