2 su bardağı un,
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri,
1 tutam tuz,
2 adet yumurta,
4 çorba kaşığı tereyağı,
1 su bardağı fındık,
1 adet portakal.
Üzerine:
Pudra şekeri
Unu, hamur yoğurma kabına eleyin. Pudra şekerini ve 1 tutam tuzu ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtaları ve tereyağını iyice çırpın. 1 su bardağı findığı dövün. Tereyağlı karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra rendelediğiniz portakal kabuğunu ilave edin. Bu karışımı una ekleyin. Malzeme özleşene dek yoğu-run. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Düz bir zeminde parmak kalınlığında rulolar hazırlayın. Bu ruloları 10 cm. uzunluğunda kesin. Yuvarlayarak halka şekli verin. Yağlanmış finn tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
|