1 orta boy portakal
75 gr toz şeker
100 gr tatlı lor peyniri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı irmik
75 gr un
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 tepeleme çorba kaşığı margarin
Portakalı kabuğu ile 4-5 parçaya ayırıp tozşeker ile blendırda püre haline getirin.
Bir çukur kapta portakalı çatalla ezdiğiniz lor peyniri, yumurta, vanilya, irmik, un ile karıştırın.
Fırın kabını yağlayın, portakallı karışımı içine yayın.
Üzerine küçük parçalar halinde margarin ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine pudraşeker serpin, fırının ızgarasını çalıştırıp pudraşeker karamel rengini alana kadar 3-5 dakika daha pişirin ılık veya soğuk servis yapın.
|