Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tuzlu Kek Tarifleri > Portakallı Kek (51 adet - 11,794,103 defa bakıldı)

Portakallı Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Kek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161148
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2021
245 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
4-5 dilim portakal
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 çorba kaşığı kıyılmış badem

Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp birlikte çırpın. Sıvı yağ, ceviz, tarçın, havuç ve portakal kabuğu rendesini üzerine ekleyin. En son kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra portakal dilimleri, badem ve rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162636
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2022
215 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar badem unu veya normal un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Portakallı pasta tarifi için önce portakalları 30 dakika suda haşlayın. Böylece acılığı gidecektir. Ardından portakalları dilimleyin ve çekirdekleri çıkarın. Kabaca doğrayın.
Robottan geçirin. Ardından portakalları bir kaba alın ve badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın.
Çizgili bir kek kalıbına dökün. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Ardından soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsteyenler üzerine krem şanti, portakallı jöle ya da krema hazırlayabilir.



Portakallı Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167074
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 çorba kaşığı un (tepeleme dolu olacak, sıvı olmayan bir hamur olacak)
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Hazır meyve sosu

Fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz. Yumurtamızın beyazını köpürene kadar yüksek devirde çırpıyoruz, şekerimizi ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta sarılarımızı ekliyoruz ve karışımımız iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz. Vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, ceviz içi ve tarçını ekliyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ilave ederek hamurumuzu katılaştırıyoruz, spatula yardımıyla kek hamurumuzu karıştırıyoruz. Yağlayıp unladığımız orta büyüklükte borcama karışımımızı döküp fırına koyuyoruz. Pişen kekimizin üzerine bir örtü örterek sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz. Daha sonra meyve sos ile servis edebiliriz.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168664
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve 2 su bardağı sade kek karışımı ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın. Kek kalıbına dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168665
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
2 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Nişasta
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda keki fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Portakal suyunu bir kaseye alın. Hızlı nişastayı azar azar ekleyerek kaşık ile sürekli karıştırın. Soğuyan kekin üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168666
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
460 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 portakal kabuğu rendesi
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine portakal suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.



Portakallı kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176703
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
190 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 kabartma tozu
1 vanilya (mecbur değil)
3,5 su bardağı un

İlk önce yumurta ve şekeri çırpın sütü sıvı yağı, portakal rendesini, portakal sularını sıkın ekleyin.
1 su bardağına yakın olacak tekrar az daha çırpın en sonu unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
Her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derece fırında 40-45 dakika da pişiyor, her fırın farklı olabilir.
40 dakikadan sonra kürdanla test edin fırından alın soğuduktan sonra ters çevirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177694
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
Yarım su bardağı taze portakal suyu
Yarım su bardağı toz şeker

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağ, taze portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Ardından karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Kek fırındayken, şerbet için portakal suyunu ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kek fırından çıktıktan sonra, ılık olan şerbeti kekin üzerine dökün.
Şerbeti çeken keki dilimleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177890
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
191 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet portakal
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine sos için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (isteğe bağlı)

Portakalların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Kabukları ve suyu ayrı kaplarda bekletin.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
En son rendelediğiniz portakal kabuklarını ve sıktığınız portakal suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bu esnada üzeri için sosu hazırlamaya başlayın. Pudra şekerini geniş bir kaseye alın.
Üzerine taze portakal suyunu ekleyerek pürüzsüz bir glaze elde edene kadar karıştırın.
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin ve karıştırın.
Kekiniz tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız glazeyi dökün.
Glazenin kekin üzerine yayılmasını sağlamak için bir spatula veya arka tarafı düz bir kaşık kullanabilirsiniz.
Glazenin üzeri hafifçe donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.



Portakallı Kek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180296
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2024
66 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı (kek kalıbını yağlamak için)

Oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz yumurtaları şeker ile birlikte bir kap içerisine alıp güzel bir şekilde çırpın.
Sıvı yağ ve portakal suyunu da ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek hazırlamış olduğunuz harcın içine ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
Kek kalıbını güzel bir şekilde yağlayın ve harcı içerisine aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Pişen keki oda sıcaklığında soğutun sonrasında dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.



Portakallı Kek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180669
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Üzeri için:
İnce dilimlenmiş portakal dilimleri (1-2 adet portakal yeterli olacaktır)
İsteğe bağlı olarak pudra şekeri

Fırını 180 dereceye ısıtın.
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün.
Üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini yerleştirin.
180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.







Portakallı Kek Tarifleri Tuzlu Kek Tarifleri



(51 adet Portakallı Kek 11,794,103 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort