https://www.mediashop.tv
2 kg kuzu kontrfilesi
½ bardak bal
½ bardak esmer şeker
1 adet portakal, soyulmuş
2 yemek kaşığı portakal suyu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Küçük bir kasede balı, şekeri, portakal kabuğunu, portakal suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın.
Kuzu kontrfilesini şişe geçirin ve çatallarla sabitleyin.
Salamurayı kuzu etinin üzerine bolca sürün. Kalan salamurayı bir kenara ayırın. Şişi cihaza yerleştirin.
Döner ızgara düğmesine basın. Pişirme süresini 45 dakikaya kadar artırın.
Her 15 dakikada bir üzerine fırçayla salamura sürün.
Etin iç sıcaklığı 70°C?ye ulaştığında hazırdır.
Kesmeden önce 15 dakika boyunca domuz etini dinlendirin.
|