Levrek 2 adet (kılçığı temizlenmis)
Portakal 1 adet
Kültür mantarı 10 adet
Sarımsak 3 dis
Biberiye 3 dal
Tane karabiber 1 çay kasığı (taze çekilmis)
Tuz 1 çay kasığı
Su 1 su bardağı
Portakalları kabuklarını soymadan ince yarım ay seklinde kesin. Mantarları ikiye bölün.
Levreklerin derili kısmına bıçağınızın ucuyla 3-4 adet ince çizik atın. Yarım ay seklinde dilimlediginiz portakalları kabuk kısmı dısa gelecek sekilde bu çiziklere sokun.
Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Buharda Pilav moduna alın. Haznenin en altına geri kalan portakalları, ikiye böldügünüz mantarları dizin. Üzerine tandır aparatını yerlestirin ve balıkları aparatın üzerine koyun.
Ayıkladığınız biberiye yapraklarını da balıkların üzerine ilave edin. Sarımsakları bütün olarak tuz,karabiber ve su ile beraber ekledikten sonra Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’nin kapağını kapatıp 10 dakika pisirin.
Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.Yanında salata ile servis edebilirsiniz.
|