1 tatlı kaşığı tereyağı
90 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un (elenmiş)
100 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı badem (çekilmiş)
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı portakal suyu
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
1 tatlı kaşığı yağla, 17,5 cm X 22,5 cm'lik bir tepsiyi yağlayınız. 1 çorba kaşığı unu serpip, fazla ununu silkeledikten sonra tepsiyi bir kenara bırakınız.
Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kaseye şeker ve yumurtaları koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, yumurta ve şeker karışımını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla koyulaşıp, uçuk ve telle birlikte kalkacak kıvama gelene kadar çırpınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız. Madeni bir kaşıkla, kalan 3/4 su bardağı un ve çekilmiş bademi yavaşça karışıma katınız. Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyiniz.
Hamuru, hazırladığınız tepsiye boşaltıp, fırında 30-35 dakika, parmakla bastırdığınızda yeniden eski haline dönene kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp, keki 5 dakika ılınmaya bırakınız.
Keki bıçakla 1,5X7,5 cm'lik çubuklar halinde kesip, bir tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz.
|