Ayşe Tüter
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı yoğurt
4 kahve fincanı irmik
4 adet yumurta
2 kahve fincanı Yonca ayçiçek yağı
2 kahve fincanı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Şurubu İçin:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu ve kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yumurtları şekerle birlikte cam bir kapta on beş dakika çırpın. Un, irmik, yoğurt ve Yonca ayçiçek yağını ilave edin. Karıştırmaya devam edin. Son olarak portakal suyu, kabuğu ve kabartma tozunu koyun. Bir iki kere tahta kaşıkla karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Şurup hazırlamak için şeker, su, portakal suyunu kısık ateşte 15 dakika kayatın. Limon suyu ve kabuğunu ilave edin, ateşten alın.
Şurubu soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine dökün. Üzerine bir tepsi kapatın. 4 saat dinlendirin. Dilimlere bölün, arzuya göre süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.01.2024
|