2 su bardağı un
1 su bardağı süt
5 adet portakal
1,5 su bardağı tozşeker
Tuz
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr margarin
Oda sıcaklığındaki margarini, unu hamur yoğurma kabına alın süt ve tuz ilave edip yoğurun katı bir düzgün bir hamur elde edeceksiniz.
Tezgaha çok az un serpin hamuru merdane ile 2 mm inceliğinde açın.
Portakalları yıkayıp kabuğunu rendeleyin, toz şekerle karıştırıp hamurun üzerine serpiştirin.
10 cm lik şeritler halinde kesip herbirini rulo şeklinde sarın, 2 mm inceliğinde dilimleyin.
Dilimlerin kesik kısımlarının üzerine elinizle hafifçe bastırın.
Tavada yağı kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın, kevgirle kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sıcak veya soğuk servis yapın
|