Hamuru için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 adet elma
Kabuk tarçın
Kurutulmuş portakal dilimleri
Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine yumurtaları ve şekeri alıp çırpmaya başlayın.
Ardından sütü ve sıvı yağı da ekleyin karıştırın.
Kabartma tozu, vanilya, tarçın ve unu da eleyerek karışıma ekleyin.
Toz fındık, portakal kabuğu ve toz tarçını da ekleyip spatulayla karıştırın.
Yağladığınız dikdörtgen fırın kabına karışımı dökün.
Elmanın kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde orta kalınlıkta dilimleyin.
Dilimlediğiniz elmaları hamurun üzerine gelişigüzel dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Üzerini kuru portakal dilimleri ve tarçın kabuklarıyla süsleyin.
Arçelik Telve Türk Kahve Makinesiyle hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
|