Tart hamuru için:
100 g soğuk tereyağı
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta sarısı
50 g pudra şekeri
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Kreması için:
300 ml süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım su bardağı sıvı krema
Üzeri için:
2 adet büyük boy portakal
Nane yaprakları
Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine elediğiniz un, pudra şekeri ve küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını alıp yoğurmaya başlayın.
Yumurta sarıları ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyip yoğurma işlemini sürdürün.
Toparlanan hamuru streç bir filmle sardıktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Kreması için Arçelik Ankastre Ocakta küçük bir sos tenceresine süt, portakal suyu, un, nişasta, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema harcını kısık ateşte pişirin.
Kıvam alan krema harcının altını kapatıp kremayı ekleyin ve Arçelik Rose Gold Eternity Mikseri ile 2-3 dakika çırpın.
Hazırladığınız kremanın üzerini streç filmle kapladıktan sonra Arçelik No Frost Buzdolabında yarım saat soğutun.
Buzdolabında bekleyen tart hamurunu tezgahta tart kalıbının büyüklüğünde bir merdane yardımıyla açın.
Yağladığınız tart kalıbına hamuru dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Kenar kısımlarını kalıba yapıştırarak şekil verin.
Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırında, yaklaşık 20-25 dakika tart hamurunu pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tart hamurunu dinlendirin.
Tart hamurunun üzerini buzdolabında beklettiğiniz krema harcını dökün.
Tarınızın üzerine kabuğunu soyduğunuz ve beyaz kısımlarını temizlediğiniz portakal dilimlerini dizin.
Portakal dilimlerinin üzerini nane yapraklarıyla süsleyin.
|