4 yemek kaşığı mısır unu
12 adet tavuk pirzola
3 yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5 adet portakal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
Yarım demet taze soğan
Öncelikle ince kıyılmış taze soğan ve portakal kabuğu rendesini bir kapta birleştirin.
Mısır ununu başka bir kaba, yumurtaları üçüncü bir kaba koyun.
Tavuk butlarını diğer tarafını kesmemeye dikkat ederek yatay olarak kesin.
Tavukları portakal suyunda suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pirzolaları tuz ve bal ile tatlandırın, önce yumurta ve ardından mısır unu ile kaplayın.
Orta ila orta-yüksek ısıda çok büyük tavada kızartma yağını ısıtın.
Yağ kızınca, tava boyutuna göre 1 veya 2 adet pirzolayı teker teker ilave edin.
Kızarmış tavuk pirzolaları servis tabaklarına alın ve servis yapmadan önce üzerine portakal ve kıyılmış taze soğan serpiştirin.
|