|
|
Portakallı ve Limonlu Granita |
|
acı biber
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc130121
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2017
1,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 portakal
½ limon
5 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı su
Portakalların ve limonun kabuklarını ince ince rendeleyerek bir kenara ayırın. Daha sonra sularını sıkarak bir bardağa alın.
Ufak bir tencerede şekeri ve suyu, şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımı 10 dakika kadar kaynatıp şurup kıvamını almasını sağladıktan sonra ateşten alarak üzerine portakal ve limon kabuğu rendelerini ekleyin ve soğumaya bırakın.
Soğumuş olan şurubun üzerine portakal ve limon suyunu boşaltın. Karıştırdıktan sonra uygun bir kap içinde buzluğa koyarak, yaklaşık 3 saat kadar bekleyip hafifçe donmasını sağlayın.
Yarı donmuş karışımı buzluktan çıkararak çatalla hafifçe ezip püre haline getirin. Daha sonra tekrar buzluğa koyun ve en az 4 saat bekleyerek iyice donmasını sağlayın.
Servis etmek için granitayı buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar hafifçe erimesini bekleyin. Daha sonra servis tabağına alıp, üzerini portakal kabukları ile süsleyerek servis edin.
|
|
Portakallı ve Limonlu Granita Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|