|
PORTAKALLI VE TULUM PEYNİRLİ SALATA |
|
Vesile
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc35915
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2009
2,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
2 çorba kaşığı Erzincan tulum peyniri
1 demet marul
2 adet portakal
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1'er adet domates ve salatalık
5 adet kurutulmuş domates
2 çay kaşığı dolmalık fıstık
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
Zeytin ezmesi, nar ekşisi, zeytinyağı ve portakallardan birinin suyunu karıştırın. Marulu yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Daha sonra marulları elinizle parçalayın. Domates, salatalık ve kurutulmuş domatesleri jülyen doğrayın. Kuş üzümlerini haşlayın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Genişçe bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. Diğer portakalın kabuğunu soyup dilimleyin. İlk hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
|
|