Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PORTAKALLI YABAN ÖRDEĞİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PORTAKALLI YABAN ÖRDEĞİ

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11395
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,946 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
Tüyleri yolunduktan, içleri çıkarıldıktan sonra bir kilo gelecek bir yaban ördeği,
50 gram margarin yağı,
1 baş küçük boy soğan,
1 körpe havuç,
1 sap kereviz,
2 kan portakalı,
1 kaşık un,
yeteri kadar tavuk suyu (veya et suyu),
5 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı:
Tüyleri yolunduktan, içleri çıkarıl, diktan ve ince tüyleri tütsülenerek giderildikten sonra yaban ördeği iki gün karın içinde tutmalı (Bazı kimseler yaban ördeğinin tüylerini yolmadan önce bu kuşu üç gün karda tutmaktadırlar). Kar olmayan bölgelerde veya karsız mevsimde isteyenler buz dolabından elde edecekleri buzu kıyarcasına ince parçalayıp yaban ördeğinin içini dışını bu kıyılmış buzla kaplayıp kuşu iki - üç gün buz dolabında tutarak aynı işlemi yapmış olurlar. Yaban ördeğinin pişirileceği gün portakalların kabuklarını (sadece sarı kısmı) ince uzun dilimlere doğramalı. Portakal dilimlerinin üzerindeki beyaz ve acı kabuğu iyice ayıklamalı. Yaban ördeğini iyice ve bol akarsuda yıkadıktan sonra kurulamalı. İçini dışını tuzlayıp biberlemeli. Yaban ördeğinin içine ayıklanmış iki portakalı dilimlemeden yerleştirdikten sonra kuşun kanat ve ayaklarını gövdesine İyice yapıştırarak yaban ördeğini güzelce bağlamak Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli ve bunları temizlendikten sonra kıyılırcasına ince doğranmış kereviz yaprağına katmalı. Bir yayvan güvece margarin yağının yarısıyla iki çorba kaşığı zeytinyağı koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyince rendelenmiş ve kıyılmış sebzeyi güvece atıp karıştırarak. kavurmalı. Beri yanda ikinci bir kaba kalan margarin yağıyle üç çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırmalı ve bu kızmış yağda vakit vakit çevirerek yaban ördeğinin her yanını nar gibi kızartmalı. Yaban ördeği nar gibi kızarınca bunu kavrulmuş olan sebzelerin üstüne oturtmalı. Sadece sarısı dilimlenmiş olan portakal kabuklarını da tencereye koymalı. Kuşun, içinde kızardığı yağlı suyu da bu tencere, ye döktükten sonra yaban ördeğini sık sık çevirerek tenceredekileri bir taşım kaynatmalı. Bu süre sonunda iri bir kepçe dolusu kaynar tavuk suyu (veya et suyu) katıp tencere, nin kapağını örtmeli ve yaban ördeğini hafif bir ateşte pişirmeli. Vakit vakit çevrilecek yaban ördeği tam manasiyle pişmeden suyu azalırsa gerektiği kadar kaynar et suyu katmak mümkündür. Yaban ördeği pişince bunu tencereden çıkarıp sicimlerini kesip atmalı, karnındaki portakalları çıkarıp almalı. Kuşu sıcak bir yerde tutulan bir servis tabağına yerleştirdikten sonra içinden çıkarılan portakalları ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli ve kaynamakta olan yaban ördeğinin sebzeli salçasına katmalı. Salçayı tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırırken unu azar azar serpip bu salçaya yedirmeli. Bir taşım kaynattıktan sonra salçayı ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Soğumuşsa tekrar kaynatmalı ve kaynar kaynar yaban ördeğinin üstünde gezdirerek dökmeli ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.






PORTAKALLI YABAN ÖRDEĞİ Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(1 adet PORTAKALLI YABAN ÖRDEĞİ 75,704 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort