Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portekiz Usulü Fırında Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portekiz Usulü Fırında Makarna

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10671
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,396 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1 paket makarna,
250 gr yağsız sığır eti,
50 gr margarin,
1 kahve fincanı çamfıstığı,
1 kahve fincanı kuşüzümü,
25 gr kurutulmuş mantar (veya 250 gr. kültür mantarı),
2 tavuk karaciğeri,
4 çorba kaşığı ekmek tozu,
6 çorba kaşığı kaşarpeyniri,
4 yumurta,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı: Kuşüzümleri küçük bir kapta ıslatılır. Mantarlar başka bir kapta soğuk suda ıslatılır. Makarna 5 bardak tuzlu suda haşlanır. Kıyma ve tavuk ciğeri makineden giçirilerek kıyılır veya nohut büyüklüğünde küçük küçük doğranır. Kurutulmuş mantar yerine kültür mantarı kullanılacaksa, mantarlar ayıklanıp zarları çıkarıldıktan sonra doğranıp limonlu suya atılır Tencerede 25 gr margarin orta ateşte eritilir. Yağ eriyince, kıyılmış veya doğranmış et ile tavuk ciğeri içine atılır, tahta kaşıkla karıştırılarak bir süre kavrulur. Et kavrulunca mantarlar sudan çıkarılıp iyice sıkılarak suları alınır (taze mantarlar sadece süzülür) ve tenceredeki etin üstüne serpiştirilir. Yeteri kadar tuz ile karabiber serptikten sonra tencerinin kapağı kapatılıp çok hafif ateşte 30 dakika kadar pişirilir. Ara ara karıştırılan harca, gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Porselen bir kasede 3 yumurta ile rendelenmiş kaşar peyniri çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Bu karışıma haşlanmış ve suyu süzülmüş makarna atıp harmanlanır. Harmanlamaya ara vermeden suyu süzülmüş çamfıstıkları ile çöpleri ayıklanmış kuşüzümü de katılır. Süslü bir kalıbı kalan yağla iyice yağladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Dördüncü yumurtada çırpılarak kurutulmuş ekmek tozunun üstüne dökülüp yayılır. Üzerine tekrar kurutulmuş ekmek tozu serpilir. Makarnanın yansı boşaltılır. Tahta kaşıkla makarna iyice bastırıldıktan sonra tenceredeki kıymalı karışım üstüne dökülüp yayılır. En üste de makarna boşaltılır ve kalıp 170° C ısıtılmış fırına sürülür. 45 dakika kadar pişirilen makarna fırından çıkarılıp, servis tabağına başaşağı edilerek alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.


ML® Fırın Makarna için tıklayın







Portekiz Usulü Fırında Makarna Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(1 adet Portekiz Usulü Fırında Makarna 64,669 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort