|
|
Portekiz Yahnisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131827
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2018
1,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
Yarım kg az yağlı yahnilik sığır eti
Yarım kg az yağlı kuzu eti
Küçük ve az yağlı bir sucuk
3 patates
2 turp
2 havuç
1 bahar lahanası
1 Portekiz lahanası
Yarım kase pişmemiş beyaz pirinç
Dana etini, kuzu etini ve sucuğu biraz tuz ve yeteri kadar su ile birlikte pişirmek için geniş bir tencereye koyun. Et yumuşamaya başladığında eti ve sucuğu tencereden ayırın.
Tüm sebzeleri etin piştiği suya koyun ve kısık ateşte pişirin.
Sebzeler yarı pişmiş hale geldiğinde bir porsiyon suyu pirinci pişirmek için alın ve sebzeleri kısık ateşte yumuş ay ana kadar pişirin, süzün ve ayırın.
Ayırdığınız suyu bir başka tencereye koyun, kaynayana kadar ısıtın, pirinci ekleyin ve karıştırın. Ocağı kısın, tencereyi kapatın ve kısık ateşte 11 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Tüm malzemeler piştiğinde eti ve sucuğu dilimleyin. Sebze ve pirinçle servis edin.
|
|
Portekiz Yahnisi Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|