Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Poşe Yumurtalı Yeşil Risotto


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Poşe Yumurtalı Yeşil Risotto

kamile
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2018
Mesajlar: 27
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc131727
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2018
896 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı tavuk suyu/et suyu
4 adet yumurta, poşe edilmiş
4 yemek kaşığı yağ
3-4 dal yeşil soğan, ince doğranmış
1-2 sap pırasa, halka doğranmış
Yarım adet rezene soğanı, doğranmış
2 su bardağı risotto pirinci (carnaroli, arborio)
1 su bardağı taze iç bakla (dış zarlarını soyun, 5-7 dakika kaynayan suda haşlayın)
1 su bardağı taze bezelye (10-12 dakika kaynayan suda haşlayın)
Bir tutam körpe ıspanak yaprağı
Tuz
Karabiber
1 avuç rendelenmiş parmesan,
Sunum için yeterince frenk soğanı
1-2 yemek kaşığı sirke

Tavuk suyunu kaynatarak sıcak tutun.
Yumurtaları poşe etmek için, kaynayan tuzlu suya, 1-2 kaşık sirke ilave edip, tek tek yumurtaları yavaşça içine kırın. 2-2,5 dakika pişirdikten sonra, buzlu su dolu kaba kevgirle alın, böylece pişme işlemi sonlanacak ve yumurtaların akları pişmiş, sarıları ise akışkan kalmış olacaklar.
Yağını büyük bir tavada ısıtın, pırasa, rezene ve yeşil soğanları ekleyip 4 dakika pişirin.
Pirinci ekleyip, altüst karıştırarak 2 dakika kavurun.
Her defasında ½ şar bardak tavuk suyundan ekleyerek ve karıştırarak, pirincin suyu tamamen emmesini bekleyin (tüm bu pişirme süreci, yaklaşık 18 dakika)
Bu sürecin yarısında, yani 10. dakikada, taze bakla ve bezelyeleri de katın ve sürecin sonuna doğru da, ıspanak yapraklarını ekleyin.
Bu arada, poşe yumurtaları bir kere daha kaynayan suda 1 dakika tutup, ısıtmış olun.
Risotto'nun altını kapatın.
½ bardak rende parmesan ile kızdırılmış 1 yemek kaşığı yağ ekleyin, karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
Tabaklara pişen risottoyu alın, üstlerine birer poşe yumurta oturtun.
Üzerine de yağ ile karıştırdığınız parmesanları ve frenk soğanını ilave ederek servis yapın.






Poşe Yumurtalı Yeşil Risotto Tarifleri Carpaccio Tarifleri



(1 adet Poşe Yumurtalı Yeşil Risotto 3,095 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort