1 bütün hindi (4- 4.5 kg)
4 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 çay kaşığı toz karabiber
1 limon
1 tatlı kaşığı süzme bal
1-2 tane kuru kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hindiyi yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın.
Tereyağının yarısını eritin, bal, toz karabiber, tuz ve limon suyu ile iyice karıştırılarak sos hazırlayın.
Hindinin her tarafına bu sosu yedirerek sürün.
Hindinin üzerini kapatın ve buzdolabında 1 gece veya en az 2 saat bekletin.
Kuru soğanları soyun ve irice doğrayın.
Kırmızı biberi sıcak suda bekletin çekirdeklerini temizleyerek irice doğrayın.
Soğan, biber, tane karabiber, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlayın ve hindinin içine doldurun. Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturun.
Hindinin göğüs kısmında bıçakla minik delikler açın ve karabiberleri yerleştirin.
Kalan sos varsa tekrar hindinin üzerine sürün ve hindinin ayaklarını çapraz bağlayın.
Fırın torbasını unlayın ve hindiyi poşete yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın ve birkaç yerinden delin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 2,5- 3 saat kadar pişirin.
Pişirmenin son yarım saatinde, fırın poşetini açın ve ara ara üzerine oluşan sudan gezdirin.
Servis tabağına aldıktan sonra fırının üst kısmını açarak arzuya göre bira kızartabilirsiniz.
Not: Sunumdan önce oluşan sosu hindinin üzerine dökmeniz lezzeti arttıracaktır.
|