4 çorba kaşığı un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış)
1 kg dana kolu (kemiği çıkarılıp, 5X5 cm boyutlarında iri kuşbaşı doğranmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı çöreotu
1 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
180 gr mantar (silinmiş ve dilimlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) krema
Baharatlı unu bir tabağa serpip, kuşbaşı etleri una iyice bulayınız.
Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları koyup 6 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz (Kahverengileşmemelerine dikkat ediniz.) Kuşbaşı etleri ve çöreotunu ekleyip, arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyip, kaynatınız. Kaynayınca iyice kısıp, kırmızıbiber, pul kırmızıbiber ve mantarları ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 1 saat, etler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, kremayı ekledikten sonra yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.
|