Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > PRALİNLİ BAVAREZ (1 adet - 14,538 defa bakıldı)

PRALİNLİ BAVAREZ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PRALİNLİ BAVAREZ

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12196
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2007
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1/2 litre süt,
125 gram toz şekeri,
5 yumurtanın sarısı,
2 yumurtanın akı,
125 gram pralin,
15 gram nişasta,
1 tutam tuz,
6 jelatin yaprağı (12 gram),
1/4 litre çiğ krema,
50 gram pudra şekeri.

Yapımı: Büyükçe bir porselen kâseye toz şekeriyle çiğ kremayı koymalı. Kâseyi içinde yarım kilo kadar parçalara bölünmüş buz bulunan bir kabın içine oturttuktan sonra içindekileri bir telle çırpmalı. Çiğ kremayla pudra şekeri birbirine karışıp koyu bir krema haline gelinceye kadar çırpmalı. Sonra kâseyi buzdolabına kaldırmalı.
Yarım litre sütü 125 gram toz şekeriyle emaye bir tencereye koymalı ve orta ısılı bir ateşte vakit vakit karıştırarak kaynatmalı.
Büyükçe bir porselen kâseye yumurta sarılarını koymalı. Bunları çırparken 125 gram pralini katmalı ve bunu yumurtalara iyice yedirmeli. Pralin yumurta sarılarına yedirilince buna azar azar nişastayı serpmeli ve yedirmeli.
Nişastanın katılması sona erince şekerli kaynar sütü sicim gibi ince akıtarak çırpılmakta olan karışıma yedirmeli. Bu iş bitince kâseyi içinde kaynar su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtmalı ve çırpmaya devam ederek bu kremayı koyu bir düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar benmaride pişirmeli. Benmarideki krema koyulaşıp kaynayacak kıvama gelince, soğuk suda ıslatılmış jelatin yapraklarını sıkarak suyunu giderdikten sonra ufalayarak bu kremanın içine atmalı. Bir - iki defa daha karıştırıp jelatini kremaya yedirince kâseyi benmariden almalı, içinde buz parçaları bulutlan bir kabın ortasına oturtmalı. Kremayı soğuyuncaya kadar durmadan karıştırmalı.
Bu arada iki yumurta akıyla bir tutam tuzu bir küçük kâsede çırparak kar köpüğü hâline getirmeli.
Jelâtinli krema soğuyunca pelteleşmesini beklemeden yavaş yavaş karıştırarak önce kar köpüğü hâline getirilmiş yumurta akını kaşık kaşık katıp yedirmeli. Sonra karıştırmaya ara vermeden buz dolabına kaldırılmış olan krema şantiy'i katmalı.
Karışımı, buzdolabında en azından dört saat soğutulmuş bir bavarez kalıbına boşaltmalı. Bir spatulayla düzledikten sonra kalıbı buzdolabına kaldırmalı. Bavarez dolapta iyice donduktan sonra kalıbı birkaç saniye kaynar suda tutmalı ve servis tabağına başaşağı ederek içindekini oraya aktarmalı. Servis tabağını buz dolabına kaldırmalı ve servis vaktine kadar orada tutmalı.






PRALİNLİ BAVAREZ Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet PRALİNLİ BAVAREZ 14,538 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort