|
|
Pratik Ravioli |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70942
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2011
1,969 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
200 gr. ıspanak
150 gr. beyaz peynir
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve suyunu sıkın; rendelenmiş peynir, kıyılmış sarımsak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarına elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Raviolileri kaynamış tuzlu suda üç dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla servis yapın.
|
|
Pratik Ravioli Tarifleri Carpaccio Tarifleri
|
|