|
|
Pratik Su Böreği |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77534
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2012
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1 Paket kabartma tozu.
1 Su Bardağı kaşar peyniri rendelenmiş
1 Fincan zeytinyağı
1 Su Bardağı sert beyaz peynir rendelenmiş
6 Adet yumurta
1 Su Bardağı Lor Peyniri
1 Tutam tuz
3 Su Bardağı su.
6 Adet yufka
1 Çay Kaşığı karbonat
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık yağı, suyu, sıvıyağ, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın. Diğer taraftan, fırın tepsisini (en büyük boy borcam da kullanabilirsiniz) fındık büyüklüğünde yağla iyice yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın. ‹kinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin. (yufkaların tam olarak tepsiye yerleşmesi, dışarı taşmaması gerekiyor) Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın. İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın. Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın. Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.
|
|
Pratik Su Böreği Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|