6 adet kare milföy hamuru
İçi için
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Önce iç hazırlanır; süt, şeker, nişasta, un bir tencereye konur, orta ateşe yerleştirilir. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve tereyağı atılır. Sonra mikserle 2-3 dakika çırpılır. Buzdolabına konur, 1 saat kadar bekletilir. Sonra iç, milföy hamurlarının üzerine konur, köşeden köşeye üçgen katlanır. Kenarlarına bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 190 derece fırında açık pembe renk alana kadar kızartılır. Sıcakken üzerine pudra şekeri elenir.
|