Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

PROVANS USULÜ KUZU PİRZOLA


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PROVANS USULÜ KUZU PİRZOLA

özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc18503
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007
4,733 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik
1 kilo kemiksiz kuzu pirzolası,
akbiber,
2 çorba kaşığı en iyi kalite zeytinyağı,
2 yeşil soğan,
3-4 diş sarımsak,
50 g tereyağı,
80 g bayat tost ekmeği içi,
1 küçük pırasa,
1 havuç,
2 sap kereviz,
1 dal biberiye,
4 dal kekik,
tuz,
2 çorba kaşığı hardal,
Ayrıca:
1 kilo patates,
250 g soğan,
25 g eritilmiş tereyağı,
500 g yeşil fasulye,
2 yeşil soğan,
2 çorba kaşığı tereyağı,
250 g kokteyl domatesi.

Eti yıkayıp kurulayın, derilerini ve yağını çıkartın. Pirzolaların kemiklerini (varsa) çıkartın. Eti biberleyin. Yağı düz bir tencereye koyun, yağı kızdırın, eti koyun ve 220 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
Arada soğanları ve sarımsakları ayıklayıp yıkayın ve kıyın ve 25 g tereyağı içinde pembeleşinceye kadar kızartın. Ekmek içini mikserde halledin ve soğanlı, sarımsaklı karışım ile karıştırın. Pırasayı yıkayıp dilimleyin, havucu soyun, kerevizi de soyun, bütün sebzeleri dilimleyin. Biberiye ve kekiği yıkayıp kurutun. Etleri tencereden çıkartın, yağlarını dökün. Kalan tereyağını tencerenin içine koyun, sebzeleri, biberiye ve kekiği ilave edin. Eti de tencerenin içine koyun, hardal ve ekmekli karışımı sürün. Ekmekli karışımı ete iyice bastırın ve eti tekrar 10 dakika fırında pişirin. Eti ısıtılmış bir servis tabağına alın, üzerini folyo ile örtün ve kapalı fırında muhafaza edin.
Tencerede kalan sıvıyı süzün, tuzlayıp biberleyin. Eti dilimleyin. Soyulmuş patatesleri ve soğanları 4'e bölün. Tencerenin içine eritilmiş tereyağı koyun, tuz ve biber ile hafif ateşte 35 dakika pişirin, arada bir karıştırın.
Fasulyeleri az suda yaklaşık 30 dakika haşlayın. Yeşil soğanları dilimleyip kızartın ve fasulyelerin üstüne dökün. Domatesleri tuzlayın ve kısa süre ızgarada pişirin.






PROVANS USULÜ KUZU PİRZOLA Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet PROVANS USULÜ KUZU PİRZOLA 62,600 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort