4 domates
2 diş sarımsak (dövülmüş)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 baget ekmek
1 küçük soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı sivribiber (halka doğranmış)
4 yeşil salata yaprağı
50 konserve ançüez (sütte 20 dakika dinlendirildikten sonra süzdürülüp, kurulanmış)
Bir domatesin kabuğunu soyup ince doğrayın Bir kâseye koyup, sarımsak, zeytinyağı ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Bageti kesmeden uzunlamasına ikiye yarıp içine domatesli karışımdan bolca surun. Obur domatesleri ince dilimleyip, soğan dilimleri ve çarliston biber dilimleriyle birlikte bagetin içme yerleştirin.
Üstlerine yeşil salata yapraklarını ve ançuezleri yerleştirip bagete üstten iki elinizle bastırarak, malzemelerin lezzetlerinin birbirine karışmasını sağlayın. Bageti keskin bir bıçakla dörde bölüp, geniş bir tabakta servis yapın.
|