1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kabartma Tozu
1 paket şekerli Vanilin
3,5-4 su bardağı buğday unu
İçi için:
1 paket Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 çay bardağı Pudra şekeri
Puding ve 1,5 su bardağı sütü tarifine göre pişirin. Ocaktan alınca arada karıştırarak soğumaya bırakın. Margarin, toz şeker ve yoğurdu bir karıştırma kabında şeker eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Üzerine sıvı yağ, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve açarak, yarısına bir tatlı kaşığı ile puding koyun. Dışarıya puding taşırmadan, poğaça şeklinde hamuru kapatın ve ay şekli verin. 180 °Cye ısıtılmış fırında, 25-35 dakika süre ile pişirin. 10 dakika soğuttuktan sonra, üzerine pudra şekeri serpin.
|