https://www.droetker.com.tr
Kek için:
1,5 çay bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Islatmak için:
1,5 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
Puding için:
1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1,5 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 paket Dr. Oetker Sütlü, Bitter, Beyaz Çikolata Parçaları
Kalıp:
Kare kalıp (24x24 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Keki fırından çıkarın. Kürdan veya çöp şiş ile birçok yerinden delin. Süt ve kakaoyu iyice karıştırıp keki ıslatın.
Sütü tencereye alın ve üzerine pudingi ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 1-2 dakika karıştırarak soğutun. Pudingi kekin üzerine yayın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Vişne, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın ve nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince pudingin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerine çikolata parçalarını serpin.
|