Gaziantep Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi
400-500g Az Tuzlu Rendelenmiş Antep Peyniri
1/2 Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
Aldığı Kadar Un
1 Fincan Un
1 Fincan Zeytinyağı
1 Adet Yumurta
1 Fincan Sirke
2 Fincan Su
Kızartmalık Zeytinyağı
Sirke, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, un, tuz ilave edilerek karıştırılır.
Kulak memesi yumuşaklığından çok daha katı şekilde suyu ilave edilerek yoğurulur. Üzeri kapatılarak serin bir yerde yarım saat dinlendirilir.
Maydanoz ile Antep peyniri karıştırılır. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp ekmek tahtası veya mutfak tezgahı üzerine, hafif un serpilerek, oklava veya merdane ile meyve tabağından az küçük açılır. Açılan yufkaların içine peynir harcından sığacak kadar eklenip yarım ay şeklinde kapatılır. Kapanan kenarın fazla hamuru kenarı keskin tabak veya rulet ile kesilir, parmak ucu ile kenarları yapıştırılır. Hazırlanan börekler uygun bir tepsiye konup, kurumaması için üzeri bez ile örtülür.
Zeytinyağı uygun bir tavada ısıtılır. Harlı ateşte sık sık ters yüz edilerek pişirilir.
Not: Güzel bir kahvaltı veya iftar böreği olarak tavsiye edilir. Hamur miktarı artırılarak, gerek duyuldukça börek yapılmak üzere ağzı kapalı olarak soğutucuda bir hafta saklanabilir.
|