|
Puf Böreği |
|
fahriye burhan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc57064
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru;
1 kilo has un
100 gram süzme yağ yahut 50 gram sade yağ ile 50 gram zeytinyağı
6 adet taze yumurta
15 ilâ 20 gram ince sofra tuzu
yarım bardak küllü su
Bu malzeme ile hamuru iyice yoğurmalı. Yufka yaprakları gibi açmalı. Bilinen börek içlerinden hangisi seçilmişse birer tutam içten alınarak, yaprak haline getirilmişse, birer tutam içten alınarak, yaprak haline getirilmiş hamurları yarı kısmına öbek öbek sıralayınız. Hamurun diğer kısmını da bu öbeklerin üzerlerine kapatınız. Mutfağınızda, tırtıllı âlet varsa onunla, yoksa sahan kapağiyle hamurları ay şeklinde keserek börekleri meydana çıkarınız.
Tavada kızgın tereyağında veya yarı mikdarda karıştırılmış sade ve zeytinyağında ve ara sıra tavayı da sallıyarak kızartınız. Börekleri çatalla tavadan alırken yağını süzüp kayık tabağa muntazam yerleştiriniz.
ML® Üç Renkli Börek (görsel)
|
Puf Böreği |
|
mahidevran
Aşçı
Kayıt: 22.03.2011
Mesajlar: 10 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc62839
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2011
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
2 yumurta
250 gram beyaz peynir
250 gram zeytinyağı
Tuz
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Biraz tuz, iki yumurta sarısı ve 50 gram yağ koyunuz. Hepsini birlikte iyice karıştırıp, hallediniz. Etrafından biraz un alarak, yumuşak bir hamur elde ediniz. Ilık su ilâve edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz. İyice özleştirip, muntazam bir rulo yaparak, oniki eşit parçaya bölünüz. Elle yuvarlak bezeler yapınız. Nemli bir bez altında dinlenmeye bırakınız. Diğer tarafta, ayırdığınız 100 gram yağı eritiniz. İyice soğuduktan sonra, telle beyazlatınız. Dinlendirdiğiniz hamurları merdane ile 2-3 milimetre inceliğinde açınız. Üzerine müsâvi olarak yağ sürünüz. Diğer hamurlar da aynı şekilde açıldıktan sonra, altışar tane üst üste koyarak yağlayınız. Unlanmış tepsi üzerinde, nemli bez altında, soğuk bir yerde 15-20 dakika bekletiniz. Sonra, hafif unlanmış hamur tahtası üzerinde, oklava ile 2-3 milimetre inceliğinde açınız. Dört parmak içten ve dört parmak ara ile peynir veya kıyma içi koyunuz. Hamurun kenarını üstüne kapatarak ruletle kesiniz. Bol zeytinyağında hafif pembe renkte kızartınız. Servis yapınız.
Not: Kıymalı olması arzu edilirse, hazırlanmış kıyma içine konur.
ML® Makarnalı Rulo Börek için tıklayın
|
Puf Böreği |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65351
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. un
2 çorba kaşığı katıyağ
250 gr. kıyma veya peynir
1/2 demet maydanoz
1 baş soğan
1 adet yumurta
Yeterince tuz, biber, kızartma yağı
Hamur tahtasında dediğiniz unun ortasını açınız. Kenarlarına tuz, ortaya yumurta, bir kaşık yağ koyup, ılık suyla bir hamur tutunuz. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup bütünleştiriniz. Yarım yumurta büyüklüğünde bezelere ayırınız. 10 dakika dinlendiriniz. Bezeleri 10-15 santim çapında açıp, üzerine eritilmiş yağ sürünüz. 4-5 tanesini üst üstte koyunuz. En üste gelene yağ sürmeyiniz. Hamur bitene kadar bu işlemi sürdürünüz. Beklettiğiniz bezelerden birini alıp 2 milimetre incelikte açınız. Hazırladığınız içi yufkanın üst ortasına koyup, kenarlarıyla üstünü kapatınız. Bir bardak veya kesici kalıpla yarım daire şeklinde parçalar çıkarınız, kızgın yağda kızartıp, yağını süzdürdükten sonra sıcak sıcak ikram ediniz.
|
Puf Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73002
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
1,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sirke
2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz
Kırmızıbiber
Tuz
Un, tereyağı, sirke, zeytinyağı, yumurta, tuzu ve suyu karıştırın. Suyu yedirerek yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın. Kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurun bir tarafına iç malzemeden koyup yarım ay şeklinde kapatın. Börekleri kızgın sıvı yağda kızartın.
|
Puf Böreği |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc75091
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo un
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
250 gr. peynir
Yarım demet maydanoz
Hamur için un, yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğuralım. Hazırlanan hamuru 15 dakika dinlendirmemiz gerekiyor. Daha sonra hamurdan küçük bezeler yapalım. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açalım. Aralarını sıvı yağ ile yağladığımız üç bezeyi üst üste koyup mümkün olduğunca ince bir hamur açalım. Hamurunuzun yarısına ince ince kıydığınız maydanoz ve peynirle hazırladığınız karışımdan koyun. Diğer yarısını üzerine katlayalım ve şekilli parçalar keselim. Bunun için bardak kullanabilirsiniz. Kestiğimiz parçaları kızgın yağda kızartalım.
|
Puf Böreği |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75321
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
1,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardak un
1 bardak zeytinyağı
3 adet yumurta
125 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Un, tuz, yumurta ve zeytin yağı iyice yoğrulur. Bir parmak kalınlığında bir yufka açılır, açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir, ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.
|
PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88413
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013
1,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram un, (5 kahve fincanı)
100 ila 110 gram su (1,5 kahve fincanı)
20 gram yağ içine (1 çorba kaşığı)
40 gram yağ üstüne (2 çorba kaşığı)
Tuz
1 adet yumurta sarısı
AÇMAK İÇİN:
50 gram un, (1 kahve fincanı)
İçine:
150 gram beyaz peynir
1 adet yumurta sarısı
Yarım demet maydanoz
Hamur açılan tahtaya 250 gram un eledikten sonra, unun ortasını havuz gibi açınız ve bu açılan yere, 1 adet yumurta sarısı 1 silme çorba kaşığı yağ, içine tuz katılmış 1.5 kahve fincanı arasında su ilâve ederek, hepsini karıştınp, yoğurarak orta sıkılıkta hamur yapınız, sonra da elde ettiğiniz bu hamuru 5 dakika daha yoğurarak özlendirdikten sonra üstüne nemli bir bez örtmek suretiyle yarım saat kadar dinlendirmeğe bırakınız. (Hamurun kulak ucu yumuşaklığında olması lâzımdır. Ona göre hamura su ilâve etmelidir.
Yarım saat sonra hamuru hafifçe unlarımış tahtaya alarak üstüne hafifçe un serpiniz, sonra da üstüne merdane ile bastırıp, yuvarlamak suretiyle aşağı yukarı bir tabak yuvarlaklığına gelinceye kadar açınız. Sonra da merdane ile açmış olduğunuz bu hamuru birkaç sefer oklavaya sararak, oklavaya sarılmış olduğu halde hamurun iki uçlarına basmak ve yuvarlamak, sonra da qklavadan çıkararak başka ucundan olmak üzere sarmak suretiyle hamuru 40,50 santim yuvarlaklığında büyütünüz.
Hamurun açılması sona erince: Küçük bir kab içine 2 çorba kaşığı yağ koyarak fazla ısıtmadan eritiniz ve yağı, açmış olduğunuz hamurun üstüne avuç ile bastırarak yedirircesine sürmek suretiyle, bütün yağı hamurun her bir tarafına sıvayınız.
Daha sonra da üstüne yağ sıvamış olduğunuz hamurun ortası aşağı yukarı bir tabak kutrunda yuvarlak kalmak üzere hamurun büyüklüğüne göre kenarlarından 6-8 santim enliliğinde ve 8-10 santim uzunluğunda keserek hamurun etrafında yelpaze gibi yapraklar meydana getirip, sonra da her yaprağı ortadaki yuvarlak kısmın üstüne hafifçe açarak birer birer kapatmak suretiyle bütün yapraklan birbirlerinin üstlerine katlayarak hamuru bir tabak yuvarlaklığında katmerleyip, sonra içi hafifçe unlarımış bir tabağa ;yerleştirip Sonra üstüne nemli bir bez örtülmüş olarak, hamurda hafif bir sıkılaşma oluncaya kadar serince bir yerde yarım saat daha dinlerımeğe bırakınız.
Yarım saat sonra hamuru tekrar üstü hafifçe unlarımış tahtaya alarak aynen diğeri gibi evvelâ merdane, sonra da oklava ile hamurun belli belirsiz altı inceliğe gelinceye kadar açmak suretiyle hamuru büyütünüz.
Sonra ince açmış olduğumuz bu hamuru, baş kısmından iki parmak ilersine ve bir buçuk parmak ara ile aşağıdaki tarif üzere hazırlarımış peynir içinden bütün hamura yetebilecek miktarda sıralandıktan sonra hamurun uçlarını peynirlerin üstlerine çevirmek ve sonra da hamur kesen tırtılla kesmek suretiyle orta büyüklükte börekler yapınız.
Diğer taraftanda bir tavaya 1,5 bardağa yakın zeytinyağı koyarak yağı kızdırınız, sonra da kızdırdığınız bu yağa hazırlamış olduğunuz börekleri üçer, dörder atmak suretiyle börekler kabarıpta bir taraflan kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek ve kızartmak suretiyle her tavaya almış olduğunuz börekleri 34 dakika arasında pişirmeli, sonra da delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak diğer parti börekleri yağa atmak suretiyle bütün börekleri pişirmeli ve servis yapmalısınız.
İÇİN HAZIRLANMASI: Bir kaba 100 gram beyaz peynir koyduktan sonra çatalla ezmek suretiyle peyniri iyice ufalamalı, sonra ufalarımış bu peynire bir adet yumurta sarısı ve kıyılmış yarım demet de maydanoz ilave ederek hepsini tekrar iyice bir karıştırınız ve böreğe kullanınız.
|
Puf Böreği |
|
reklamcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2013
Mesajlar: 66 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc93000
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2013
1,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
3 sap taze soğan
150 gram beyaz peynir
2 haşlanmış patates
Listedeki tüm malzemeyi yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru unlanmış bir zeminde güzelce açın. Büyük üçgenlere bölün. Haşlanmış patatesi minik minik kesin, iri doğranmış taze soğanı ve beyaz peyniri ilave edin. Üçgenlerin üzerine paylaştırın. Katlayıp 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Yağda da kızartabilirsiniz. Ilık halde servis yapın.
|
Puf Böreği |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108997
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
3,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
4 su bardağı un
1 yumurta
3 çorba kaşığı sirke veva limon suyu
1/2 su bardağı su
1/2 paket margarin veva terevağ
250 gr\ bevazpevnir veva çökelek
1 demet maydanoz
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
2-3 dilim sosis veva 1/4 kangal sucuk
Unun ortasını açıp yumurtayı, suyu, sirkeyi, tuzu ilave edelim. Özleşene dek yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 2 eşit beze yapalım ve hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dk. dinlendirelim. Unlanmış zeminde, bir bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım. Erimiş margarinle yufkanın üzerini yağlayalım ve yufkayı rulo yaparak saralım.
Ruloyu 5 cm. aralıklarla keselim. Kesilen parçaların iki uçlarını büzdürelim ve yassıltalım. Merdane ile 0.3 mm. (bıçak sırtı kalınlığında) açalım. Bir taraflarına peynirli maydanuzlu iç koyup diğer tarafını peynirli iç üzerine kapatalım ve çatal kenarı ile bastırarak kenarları kapatalım. Diğer bezeye de aynı işlemleri yapalım. Hazırladığımız börekleri kızdırılmış ayçiçek yağında arkalı önlü kızartalım. Emici bir kağıt üzerine çıkaralım.
Not: Ruloları kestikten sonra uçlarını büzdürüp dik konuma getirin sonra merdane ile açarak yassıltın ve bıçak sırtı kalınlığında inceltin.
|
Puf Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158982
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2021
288 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un (2 bardak)
Yumurta (2 adet)
Su (3 çorba kaşığı)
Tuz(l çay kaşığı)
Margarin (100 gr)
Lor Peyniri (200 gr)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (1 bardak)
Bir kabın içerisine iki bardak unu koyun. Unun ortasını açarak 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı su ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir sure yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top şekline getirin ve üzerine bir tülbent sererek 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile 40 cm çapına gelene kadar açın. 100 gr margarini hamurun tüm yüzeyine sürün. Hamurunuzun ortasından başlayarak dışarıya doğru hareketlerle 6 eşit parça kesin ve parçaları içe doğru üst üste katlayın. Tekrar 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımıyla tekrar açın ve daire şekline getirin.
Bir kabın içerinde 1 adet yumurtayı çırpın ve fırça yardımıyla hamurunuzun üzerine sürün. Lor peynirden küçük parçalar alarak hamurun üzerine dizin ve hamuru üçgen şeklinde kapatın. Bir fincan ya da bardak yardımıyla küçük daireler çıkartın. Elinizle istediğiniz gibi şekillendirin.
Kızartma tavasının içine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızgınlaşmasını bekleyin. Yağ yeterince kızdıktan sonra hazırladığınız ufak hamur parçalarını tavaya dizin. Böreğinizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir tabak içerisine alın ve servise hazır hale getirin.
|
Puf Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160427
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 kaşık yoğurt
1 yumurta (küçükse 2 tane)
Çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir, patates, kıymalı harç kullanabilirsiniz
Sıvı yağ
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve 8-10 dakika yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örterek biraz bekletin.
Ardından hamurdan parçalar alıp tezgahta merdane yardımı ile küçük ve çok ince olmayacak şekilde, çay tabağı büyüklüğünde açın. Resimde boyutunu ve kapatma şekillerini göreceksiniz.
Ortasına iç harcınızı koyun ve "D" şeklinde kapatalım. Kenarlarına çok iyi bastırarak kapatın veya benim gibi ruletle kesin.
Hazırladığınız böreklerinizi kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın. Yalnız çok çabuk kızarıyor yanından ayrılmayın.
Kızaran börekleri tabağa alın ve servis edin.
|
Puf Böreği |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161742
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
1 adet yumurta
½ su bardağı su
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
İçi için:
200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
¼ demet maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı Ayçiçek yağı
Unu geniş bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açıp yumurtayı kırın.
Unun kenar kısımlarına elenmiş kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekirse azar azar un ilave edip hamuru 8-10 dakika kadar yoğurun.
Kıvam alan hamurun üzerine nemli bir mutfak bezi kapatıp oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar dinlendirin.
İç malzemesi için; yağsız beyaz peyniri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyıp rendelenmiş peynirle karıştırın.
Dinlenmiş hamuru ufak bezelere bölüp mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerinde oklava ya da merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.
Hamur ruleti ya da kalıp yardımıyla açtığınız hamurları üçgen şeklinde kesin. Tüm hamur bezeleri bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Üçgen hamur parçalarının yarısını bir kenara ayırın. Kalan üçgenlerin orta kısmına hazırladığınız iç malzemeden yerleştirin.
Üzerlerine birer adet üçgen hamur parçası kapatıp kenar kısımlarının üzerinden hamur ruleti ya da çatal yardımıyla geçin.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Muska şekli verdiğiniz puf böreklerini kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
Kevgir yardımıyla kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını aldığınız börekleri ılık olarak servis edin.
|
Puf Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172355
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
Hamuru için:
500 g un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tuz
50 g tereyağı veya sadeyağ, eritilmiş
15 ml sirke
250 ml su
100 g tereyağı veya sadeyağ, oda sıcaklığında
Harcı için:
200 g beyaz peynir, sert, yağsız ve tuzsuz, ufalanmış
100 g kaşar peyniri, rendelenmiş
1 adet yumurta, çırpılmış
12 dal maydanoz, ince kıyılmış
Açmak için:
100 g un
Kızartmak için:
500 ml ayçiçek yağı
Unu bir tezgâhın üzerine eleyin ve ortasını havuz gibi açın. İçine yumurtayı kırın.
Tuzu, eritilmiş yağı ve sirkeyi ilâve ederek parmaklarınızla karıştırın. İçten dışa doğru una yedirin.
Suyu da yavaş yavaş yedirerek, kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün, 10 dakika dinlendirin.
Hamuru tezgâh üzerinde ileri geri yuvarlayarak rulo şekli verin. 7 eşit parçaya bölün.
Tezgâhı unlayın. Parçaları yuvarladıktan sonra merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Tekrar oklavayla incelterek hepsinden 30 santim çapında hamurlar elde edin.
Yumuşamış tereyağını, fırçayla açılmış her hamura sürün ve bunları üst üste yerleştirin. En üste koyduğunuz hamuru yağlamayın.
Hepsini unlanmış bir tepsiye yerleştirin, üstü örtülü olarak buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
Bir kâsede beyaz peyniri, kaşar peynirini, yumurtayı, maydanozu karıştırarak böreğin harcını hazırlayın.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru unlanmış tezgâhın üstüne alın.
Hamuru unlayın, oklavaya sarıp yuvarlayarak açın. Çok ince bir hamur elde edinceye kadar açmaya devam edin.
Hamurun alt kenarından dört parmak ilerisine, belirli aralıklarla 1 tatlı kaşığı peynirli harç yerleştirin. Aralarına fırçayla su sürün.
Hamurun altta kalan dört parmaklık kenar kısmını peynirlerin üzerine kapatın. Islanmış yerlerin yapışması için ellerinizle hafifçe kenarlarından bastırın.
Kahve fincanı veya bir hamur ruletiyle peynirli kısımları ortada bırakacak şekilde yarım ay hamurlar kesin. Hamurda oluşan fazlalıkları kesip düzeltin.
Aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın.
Derince bir tavada yağı kızdırın ve börekleri içine atın. Arada karıştırın ve börekler kabarıp altın sarısı bir renk alana dek kızartın.
Kâğıt havlu üzerine aldığınız böreklerin yağını süzdürün. Sıcak servis edin.
|
|