Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Su Böreği Tarifleri > Puf Böreği (33 adet - 2,897,792 defa bakıldı)

Puf Böreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PUF BÖREĞİ

ihtişam
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.04.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc22952
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2008
3,064 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1.5 su bardağı un
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1,5 çay bardağı tereyağı
1 bardak zeytinyağı
Kabartma tozu
Tuz
1/2 demet maydanoz
6 kaşık su
1,5 limon suyu

Yapılışı:
Unun içine, bir yumurta sarısı, yarım limon suyu, kabartma tozu, tuz, bir kaşık zeytinyağı ve 6 kaşık suyu katıp, hamuru tutun. Yumuşak bir hamur olsun. Üzerine bir bez örtüp, yarım saat dinlendirin.
Hamuru yuvarlayıp uzatın ve 15 parçaya bölün. Bu parçaları açıp, yedisinin aralarını yağlayın ve rulo yapın. Diğer parçalara da aynı işlemi yapıp, üzerine bir bez örtüp, 10-15 dakika dinlendirin.
Tekrar bir poğaça büyüklüğünde olacak şekilde açıp, içini koyun. İyice kenarlarını bastırın ve kızartın.


ML® Pide Böreği için tıklayın


PUF BÖREĞİ

annebebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20641
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
2,931 defa indirildi / yazdırıldı




3,5 su bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
1/4 kalıp sert beyaz peynir (125 gr.)
8-10 dal maydanoz
Kızartmak için :
1,5 su bardağı sıvıyağ

Peyniri rendeleyip kıyılmış maydanoz ilâve ederek karıştırınız.
Unu eleyip ortasını açınız. Yumurta, yoğurt, yağ, 1 kahve fincanı su ve tuz koyup yoğurarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. Un serpilmiş tahta üzerine 2 mm. inceliğinde büyük bir yufka haline getiriniz. Yufkayı ikiye katlayıp açarak çapını belli ediniz. Çapın üzerine boydan boya 4 cm. ara ile bir miktar iç koyunuz. Eşit aralıklarla hizayı bozmadan yufkanın yarısını içle doldurunuz. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatarak yarım daire şekline getiriniz. Küme aralarını ruletle önce şeritlere kesip, sonra aksi yönde de keserek kareler oluşturunuz. Hafif kızdırılmış yağda açık pembe renkte kızartıp kâğıt yayılmış bir tepsiye koyunuz.


ML® Katlama Börek için tıklayın


Puf Böreği

Beste
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17077
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
3,002 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
100 gr. margarin
İçi İçin;
ezilmiş beyaz peynir
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Kulak memesi yumuşalığında hamur yapılır. Dört parçaya bölünür, her biri tatlı tabağı kadar açılır, aralarına erimiş margarin sürülür, üst üste konur. Buzdolabında 20 dakika margarinin donması için bekletilir. Daha sonra oklavayla olabildiğince büyük açılır, su bardağı ağzıyla kesilir, iç kour, poğaça gibi kapatılır, kızgın yağda pembe renkte pişirilir.


ML® Sucuklu Milföy Böreği için tıklayın


PUF BÖREĞİ

mavimelek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2007
Mesajlar: 58
Kısa URL: https://ml.md/lc15183
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007
3,176 defa indirildi / yazdırıldı




2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı un ile yumuşak bir hamur hazırlanır. Küçük parçalara bölünür. Her parça mercane ile küçük açılır. Sıvıyağ ile yağlanır. Üst üste konur, 4'lü olunca en üst parça yağlanmaz. 4'lü parça hepsi bir kerede açılır. Küçük börekler yapılır, içine istenilen iç konur. Kızgın yağda kızartılır.


ML® Fiyonk Böreği için tıklayın


Puf Böreği

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13053
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2007
3,192 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr Un
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Ay çiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin:
Ay çiçek Yağı

Unun ortasını açın. İçine yumurta, yoğurt ve ay çiçek yağını koyun. Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı.hamur haline getirin. Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin. İçi için peyniri elinizle ufalayın. Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin. Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün. Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun. Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Yufkanın yansına hazırladığınız peynirli içten koyun. Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın. Kenarlarım elinizle bastırın. Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin. Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın. Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.


ML® Mektup Böreği için tıklayın


Puf Böreği

bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc10648
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
3,167 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
4 yumurta,
1 su bardağı un,
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
8 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir,
2 kahve fincanı tereyağı,
2 su bardağı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
1 demet dereotu,
1 demet maydanoz,
6 çorba kaşığı su,
yeteri kadar tuz.

Yapılışı:
Mermerin üzerine un dökülür. Ortası havuz gibi açılır. 2 yumurta, yarım limonun suyu ve 1,5-2 çay kaşığı tuz konur. 6 çorba kaşığı su azar azar katılarak un yoğurulur. Hamur iyice yoğurulduktan sonra üstü ıslatılmış bir bezle örtülür ve yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra bez kaldırılır, hamur bir boru gibi uzatılıp 14 eşit parçaya bölünür. Her parça oklavayla 0,5 cm kalınlığında yuvarlaklar biçiminde açılır. Açılmış hamurlardan her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı hafifçe eritilmiş tereyağı konur. Kaşığın tersiyle yağ iyice yayılır. Her hamurun üstü aynı biçimde yağlanarak üst üste 6 hamur konur. 7. hamur biraz daha ince ve daha büyük olarak açılır ve yağlanmadan 6 hamurun üstüne, yanlarını da kapayacak biçimde oturtulur. Kalan 7 parça hamur da bu ilk 7 parça gibi hazırlanır. Sonra iyice ıslatılıp sıkılmış bir bezle iki parti hamur da örtülür ve 10 dakika dinlendirilir. Bu arada dereotuyla maydanoz iyice temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Bunların üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurta katılır, iyice karıştırılarak bir bulamaç yapılır. Hamurlar dinlenince iki grup üst üste konur ve bir merdaneyle yassıtılır ve oklavayla 2-3 mm inceliğinde açılır. Sonra yufka 8 cm eninde, 12 cm uzunluğunda parçalara bölünür. Son yumurta küçük bir kabın içine kırılıp birkaç defa çırpılır. Sonra her hamur parçasının tam ortasına 1 tatlı kaşığı kadar peynirli karışım konur. Fırçayla hamurun içi ve kenarları yumurtalanır. Peynirlerin üzerine kapatılan hamurların kenarları parmakla bastırılarak tutturulur. Kızgın zeytinyağında kızartıldıktan sonra sıcak sıcak servis yapılır.


ML® Samola için tıklayın


Puf Böreği

DeliDana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9636
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2006
3,435 defa indirildi / yazdırıldı




İÇ MALZEMESİ:
1/2 kg. beyaz peynir
1 yumurta
1/2 bardak kıyılmış maydanoz
HAMUR MALZEMESİ:
3/4 bardak un
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı SANA (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1/2 bardak su
1/2 bardak un (hamuru açmak için)
1/2 bardak ayçiçek yağı

Ufalanmış beyaz peyniri yumurta akı ve maydanozla karıştırarak kenara koyun. Unu eleyin ve ortasını açın. Yumurta sarısını ve 1 çorba kaşığı eritilmiş SANA'yı ortasına koyun. Tuzlu suyu yavaş yavaş ilave ederek hamur haline getirip iyice yoğurun. Top haline getirin ve üzerini ıslak bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru rulo yapın, 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yassıltın ve bir taraflarını SANA ile yağlayın. Yağlı yüzlerini birleştirerek 6 çift elde edin. Islak bir bezle örtüp 5 dakika dinlendirin. Her çifti oklavayla açın. Üzerlerini yağlayarak üçünü üst üste koyun. Aynı işlemi diğer üç parça için de yapıp, üzerlerini ıslak bir bezle örterek 5 dakika dinlendirin. Üçlü parçalardan birini oklavayla açın. Açılmış hamuru oklavanın üzerine sarın. Açın ve ters tarafından bir daha sarın. Hamuru 40 cm. çapını alıncaya kadar açın. Bir çay kaşığı iç malzemesini aralıklarla hamurun yarısına dizin. Kenarını için üzerine katlayın ve parmaklarınızla bastırın. Çeyrek ay şeklinde kesin, kenarlarını bastırarak yapıştırın. Kesilmiş kenardan başlıyarak aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri tepsiye alın ve üzerine yağlı kağıt örtün. Servis yapmadan yarım saat önce çok kızgın ayçiçek yağında 2 tarafı da nar gibi oluncaya kadar kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.


ML® Pirinçli Börek için tıklayın



Fotoğraf "Anton" tarafından gönderildi. 22.10.2017



Puf Böreği

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8588
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
3,288 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. unu 1 adet yumurta sarısı, tuz, 50 ml. su ve 10 gr. tereyağı ile bir kapta yoğurup hamur yapın. 20 dakika dinlendirip yuvarlak olarak açın. 200 gr. beyaz peyniri 1 adet yumurta akı ve 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz ile ezerek karıştırın, harç hazırlayın, iki cm. ara ile peynirli karışımı hamurun yarısına paylaştırın. Hamurun kalan bölümünü de peynirli harcın üstüne kapatıp kesin. 100 ml. kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


ML® Bonbon Böreği için tıklayın


Puf Böreği

neyzen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
Kısa URL: https://ml.md/lc8153
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
3,300 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak un
1 su bardağı sadeyağ (böreği kızartmak için)
4 çorba kaşığı yapılmış börek yağı
Çeyrek bardak su
1 adet yumurta
250 gram beyazpeynir
Yeteri kadar maydanoz
Tuz

Hamur tahtası üzerine iki bardak un elenir, ortası havuz gibi açılır. İki kaşık un, hamuru açarken kullanmak için bir kenara konur. Unun ortasına bir yumurta, bir kaşık yağ, su konup karıştırılır. Un ağır ağır yedirilerek hamur yoğrulur. İki el arasında hamur ileri geri ezilerek uzatılır (fazla ezilmiyecek, hamur kırılmıyacaktır.) Rutubetli bir bezle hamur örtülür. Bir süre bekledikten sonra hamur iki el arasında sağa sola yoğu-rularak uzatılır. Altı parçaya bölünür. Her parça üzerine hafif un serpip ince açılır. Hazır yapılmış börek yağı altı hamura sürülür ve yağla hamurlar üst üste getirilir. Tek hamur haline gelmiş olur. Etrafı bastırılır, üzerine bez kapanır. Biraz beklettikten sonra oklava ile hamur ince açılır. Maydanozlu beyazpeynir üç parmak ara ile yeteri kadar konur. Hamurun önünden peynirin üstüne katlanır. Sahan kapağı ile ya da hamur kesme aletiyle dört köşe, dikdörtgen, bklava şeklinde kesilir. Böylelikle hamur tamamlanır. Üzerine bez örtülür, yeneceği zaman, bir bardak kızgın yağa dört beş tane atılıp ve daima karıştırılıp hemen yağdan çıkarılır. Böylelikle börek servise hazır olur.


Puf Böreği

siyahinci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc6364
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
3,472 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
2 şişe maden suyu
1 yumurta
1 çay bardağı çiçek yağı
1 tutam tuz
Yarım kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz

Un elenir. 1yumurta, çiçek yağı, tuz, maden suyu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur eşit parçaya bölünür, bir oklava ile bölünen hamurlar kare şeklinde açılır. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, 8 eşit parçaya bölünerek hamurların üzerine sürülür. Hamurlar kare şeklinde kapatılır. 8 eşit parçaya bölünen hamurlar ve margarinlerin hepsi aynı işlemi görür. Daha sonra dolapta 15 dk. Bekletilir. Dolaptan çıkan hamurlar oklava ile açılarak tekrar kare şeklinde kapatılır. Bu işlem 3 defa tekrarlanır. Dolaptan çıkan hamurlar kare şeklinde açılarak 4 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçaları hazırlanan peynirli maydanozu içine konur. Üçgen şeklinde kapatılıp üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 1700 de ısıtılmış fırında pişirilir.


ML® Midye Börek için tıklayın


Puf Böreği

tolky
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54
Şehir: istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc3000
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,273 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 su bardağı zeytinyağ
3 adet yumurta
200 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
Tuz

Un, tuz, yumurta ve zeytinyağı iyice yoğrulur. Bir parmak kalınlığında bir yufka açılır, açılan yufkaya biraz yağ sürülüp, ikinci defa açılır. Açılan yufka bir bardak yardımıyla kesilir, ortasına ezilmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz konulup kapatılır ve kızgın yağda kızartılır.


ML® Delioğlan Sarığı için tıklayın


Puf Böreği

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1469
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
3,415 defa indirildi / yazdırıldı




Tencereye 1 yumurtayı tepesinden delip akıtınız. Aynı yumurta kabuğu ile, 2 yumurta dolusu su, 2yumurda dolusu zeytinyağ-margarin karışımı, 1 yumurta dolusu sirke, 1 tutam tuz ve aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız. 40 parçaya ayırıp 5- 6 cm. çapında açınız. Peynirli iç koyup kapatarak yağda kızartınız. (Aynı hamur tuzsuz hazırlanıp, parçaların içine, ceviz, şeker, tarçın karışımı koyarak kızartıldıktan sonra pudra şekerle bulanabilir.


ML® Otuzaltı Börek için tıklayın



Puf Böreği

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1468
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
3,722 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
2 kaşık margarin
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım kalıp beyaz peynir
Maydanoz
Dereotu
2 bardak ayçiçek veya zeytinyağı (kızartmak için)

Un elenir, ortasına yoğurt, yumurta, tuz, yarım bardak kadar su konup yoğrulur. Özleştirilip 15 parçaya bölünür. Yaş bez altında dinlendirilir.
Her parça 10 cm açılıp araları margarinle yağlanır. (Az erimiş yağ karıştırarak krem gibi beyazlatılacaktır.)
5 hamur üst üste konur ve üç grup yapılır. En üstler yağlanmaz.
Her parça 2 mm. inceliğinde açılır. Peynir-maydanoz karışımı küme küme konup üzeri hamurla kapatılır. Kapakla kesilir.
Kızgın yağda hafif hafif sallayarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.


ML® Puf Böreği için tıklayın






Puf Böreği Tarifleri Su Böreği Tarifleri



(33 adet Puf Böreği 2,897,792 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort