|
|
Puf Poğaça |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80410
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Hamurişi
1 Su Bardağı süt
1 Tatlı Kaşığı tuz
200 gr Arasına sürmek için sana hamurişi
1 Çorba Kaşığı sıvı yağ
1 Adet yumurtanın akı içine sarısı üstüne
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Paket yaş maya
1 Çay Bardağı ılık su (mayayı ıslatmak için)
2 Tatlı Kaşığı şeker
Şeker, ılık su ve maya bir kapta kabarması için bekletilir. Sıvı yağ hariç diğer malzemelerle karıştırma kabında unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.(sıvıyağı sadece son anda hamur elimize yapışmasın diye kullanıyoruz.)20 dakika mayalanmaya bırakılır. Ceviz büyüklüğünde küçük küçük bezeler ayrılır. Hamurun üstü kapalı olarak kenarda bekletilir. Bezeler tek tek bir servis tabağı büyüklüğünde açılır . Aralarına erimiş margarin sürülerek üçerli katlar oluşturulur. Hepsi aynı işlemden geçtikten sonra ( açılmış, üst üste konmuş, üçer bezeden oluşmuş ) Hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölerek harç koyduktan sonra içe doğru kıvırarak sigara böreği tarzında sarıyoruz. Bu işlemi margarinler donmuş olacağı için ilk açtığımız bezelerden başlayarak yapıyoruz. Üzerlerine de yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya haşhaş serperek yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz.
|
|
Puf Poğaça Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|