Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Pufiuduk Açma (1 adet - 59 defa bakıldı)

Pufiuduk Açma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pufiuduk Açma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179380
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2024
246 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
2,5 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırt edelim)
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
10 su bardağı un
Açmak için;
Tereyağı
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Kolay açma tarif için ilk olarak yoğurma kabına yaş maya, şeker ve ılık sütü alıp karıştıralım.
Birinin sarısını üzerine ayırdığımız yumurtaları, sıvıyağ ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hamurumuzun üzerine streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve üzerine temiz bir bez örterek 10 dk mayalandıralım.
Bezelerden bir tanesi alıp bir çay kaşığı tereyağı ile uzunlamasına genişletelim ve rulo şeklinde saralım.
Hazırlamış olduğumuz 2 adet ruloyu birbirlerine dolayarak simit şeklini verelim.
Tüm bezeler bitene kadar aynı işleme devam edelim. Biz bu şekilde 11 adet açma elde ettik.
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine örterek 20 dk daha mayalandıralım.
Açmaların üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 15 dk pişirelim.
Yumuşacık açmalar servise hazır.







Pufiuduk Açma Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Pufiuduk Açma 59 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası