1 kilo patates
Tuz
Kimyon
65 gr. yağ
1 soğan
8 domates
Karabiber
8 yumurta
8 yemek kaşığı süt
20 gr. tereyağı
1 demet dereotu
Patatesleri yıkayın, kabukları İle suya koyun. Biraz tuz ve kimyon katın, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün, patateslerin kabuklarını soyun, kare şeklinde kesin. Soğanları yağda kızartın. Patatesleri ilave edin. Patateslerin renkleri pembeleşinceye kadar kızartın. Domatesleri yıkayın. Sap kısımlarını kesip, İçlerini oyun ve tuzla, karabiber sürün. Yumurtaları süt, tuz ve karabiberle çırpın. Tereyağını tavada eritin. Yumurtayı içine boşaltın. Ara sıra çatalla karıştırarak pişirin. Bunu domateslerin İçine doldurun. Dereotu ile süsleyin. Patates püresi ile servis yapın.
Not: Domateslerin sırık domatesi cinsinden olmalarına dikkat etmelisiniz.
|